Generalități

Home   -   Generalități

Asociația „Creștem România împreună” a apărut ca o necesitate în viață societății românești având ca principal scop  promovarea și susținerea drepturilor și intereselor sociale, culturale. economice și profesionale ale românilor aflați în România sau în afara țării.

Credem în România și în capacitatea noastră de a deveni mai buni. Pentru că valorile în care credem sunt Integritatea, Responsabilitatea și Implicarea socială, echipa noastră își propune să restabilească o stare de normalitate în comunitățile în care activează, prin proiectele pe care și le propune. 

Românismul este o stare de spirit. Este o normalitate. Este acel sentiment de putință și dorință, de multe ori nemanifestat, prin care mulți dintre noi nutresc gânduri bune pentru aproapele lor. Este tradiționalist, în sensul în care este de multe ori ancorat în trecutul istoric glorios al acestui popor, în același mod în care este ancorat în tradițiile atât de pline de identitate ale țăranilor și nu numai. 

Însă el nu se manifestă doar în trecut, ci și în viitor. Un viitor care de multe ori pare o întoarcere la un set de principii pierdut în negura timpurilor, atunci când totul avea o noimă, un tempo, o măsură a existenței fiecăruia dintre noi ca și individ, dar și ca comunitate.  Apărând ca și o consecință a unor așteptări neîmplinite, fie din cauza unor încercări de a emula seturi de valori care nu se pretează societății noastre, fie că rezultatele sistemelor economice, sociale, culturale și politice actuale au generat numai eșecuri, românismul este alternativa naturală, apărută în ethosul poporului, dornic de regăsire, într-o lume globalistă. 

Chiar dacă el apare ca o manifestare principial culturală, venită cu preponderență din partea elitelor, aceasta mișcare este una capabilă de a difuza, în același mod în care sângele ajunge la toate mădularele corpului, către fiecare dintre cei ce o împărtășesc, un mai bine, material și spiritual. Și pentru că modul de manifestare este unul divers, acesta nu face decât să creeze un tot unitar din elemente eterogene. Credința în Dumnezeu, cultura, societatea, politicul și nu în cele din urmă mediul de afaceri trebuie să aibă ca scop redevenirea noastră ca nație, ca popor, ca patrie. 

Hai să creștem România împreună!

 

EVENIMENTE

04
Aug
zarnesti 17:55

PRESA