Donează 20% din impozitul pe profit. Nu te costă nimic!

Home   -   Donează 20% din impozitul pe profit. Nu te costă nimic!

Donează 20% din impozitul pe profit. Nu te costă nimic!

Vreți să susțineți demersurile proiectului "Plantează în România"? Un proiect adresat mediului, dar în egală măsură adresat prezentului și viitorului nostru? Prin donația ta vei susține:

  1. edițiile de plantări de primăvară și de toamnă Plantează în România
  2. evenimentul sportiv Cucuieții Maraton
  3. componenta educativă Ora Verde

Direcționați până la 20% din impozitul pe profit – o sponsorizare care nu vă costă nimic

Sponsorizarea a 20% din impozitul pe profit este o facilitate fiscală existentă în Codul fiscal din anul 2004, destul de necunoscută în rândul persoanelor juridice (companiilor) din România.

Procedura este extrem de simplă, în 2 pași:

  1. Se completează contractul de sponsorizare (click aici pentru download contract de sponsorizare) cu datele firmei și cu suma de sponsorizare pe care o doriți, după care vă rugăm să îl trimiteți în format word la adresa contact@cri.org.ro. 
  2. Vă vom trimite contractul în 2 exemplare semnat și ștampilat în original, la adresa indicată.

Cum se calculează?

Suma ce poate fi redirecţionată din impozitul pe întreg anul 2017 se calculează astfel:

  • firma îşi estimează profitul anului fiscal în curs (adică 2017 în cazul nostru)  precum şi cifra de afaceri din acest an.
  • suma de sponsorizare, dacă se încadrează în limitele prevăzute în codul fiscal (20% din impozitul pe profit, maxim 3‰ (la mie) din cifra de afaceri), se scade din impozit.
  • diferenţa din impozitul datorat o va vira către bugetul de stat, la termenul prevăzut de lege (25 ianuarie 2018). Dacă suma o depășiți față de cea estimată aceasta se va eșalona pe o perioadă de 7 ani (conform prevederilor codului fiscal)

 
Plata trebuie efectuată până la 31 decembrie 2017 , pentru ca aceasta să facă parte din anul fiscal în curs; dacă plata se face în anul 2018, aceasta va fi considerată sponsorizare pentru anului următor.

Notă: ne dorim să fim suținuți doar de organizații ce acordă un respect față de natură, oameni. În cazul în care identificăm companii care nu corespund acestor criterii, vom renunța la sponsorizare.

Vă mulțumim mult pentru interesul acordat citirii acestor rânduri