Plantează în România - ediția de toamnă 2017.

Home   -   Plantează în România - ediția de toamnă 2017.

Plantează în România - ediția de toamnă 2017.

Asociația Creștem România Împreună, inițiatoare a proiectului Plantează în România anunță închiderea sezonului de plantare pentru 2017. Toamna acestui an a fost foarte rodnică în ce primește acțiunile ce au avut loc prin intermediul proiectului mai sus menționat, reușind să adunăm laolaltă peste 300 voluntari din două orașe, care au participat la două evenimente de înverzire a României: o acțiune la orfelinatul din Brădet, Săcele, care s-a concretizat prin plantarea a 12.000 de puieți, pe o rază de 1200 metri; iar o alta la Brănești, pădurea Cernica, unde s-au mobilizat sute de oameni pentru a pune în pământ 4000 de puieți.

Amintim cu această ocazie și succesul din primăvara acestui an, când 3500 de voluntari au reușit să planteze 120.000 de puieți în mai multe locații (plantări urbane și/sau în șantiere forestiere): Budila, Apața, Birghiș, Blăjel, Cața, Făgăraș, Iași, Loamneș, Mediaș, Șercaia, Sibiu, Târnava, Victoria, Turnu Roșu, Deva, Brănești. Și vă anunțăm cu entuziasm și determinare că avem în plan acțiuni de amploare pentru 2018, odată cu sărbătorirea a 100 ani de la Independența României. Pentru primăvară am pregătit o acțiune de proporții uriașe, despre care vom povesti în perioada următoare, după ce încheiem toate contractele necesare demarării acestui proiect unic în România, însă și la nivel internațional. Totodată, ne simțim datori să amintim și de Cucuieții Maraton, care se va relua cu surle și trâmbițe din 2018, într-un context cu totul nou.

Mulțumim astfel tuturor trusturilor media care au preluat comunicatele noastre, însă și anunțurile pe care le-am emis pe parcursul acestui an; de asemenea, aducem mulțumiri deosebite instituțiilor statului care s-au parteneriat cu noi în acest proiect național, organizațiilor non-guvernamentale care s-au implicat în acest demers; mulțumim și coordonatorilor de orașe, fără de care proiectul nu s-ar fi putut desfășura în atât de multe locații, voluntarilor neobosiți, participanților iubitori de natură, a părinților conștienți, dar și a profesorilor dornici de a oferi celor mici o educație altfel.

Nelipsiți din acțiunile noastre sunt și sponsorii proiectului, în lipsa cărora nimic din ce am enumerat mai sus nu ar fi fost posibil. Îi enumerăm pe cei ce au susținut Plantează în România în anul 2017: Siemens CT, Selgros Romania, Elmas, Amann Romania, Stafftemp RO, Tramar S.A, inVentiv Health Clinical Romania SRL, SC Premium AEROTEC SRL, G2 Travel (pentru ediția din primăvară), Patria Bank și DHL Romania (pentru ediția de toamnă).

Suntem nespus de încântați de implicarea masivă a românilor în astfel de inițiative și ne dorim ca participarea la proiectele inițiate de asociația noastră să sporească. Vă invităm astfel să facem cunoștință și cu celelalte inițiative marca Creștem România Împreună - Adoptă un țăran, Mallțărănesc, Aproapele Meu, și, dacă binevoiți, să vă implicați și în activitățile din cadrul acestora, căci nevoie de sprijin avem tot mereu.