Comunicat de presă 14.03.2017

Home   -   Comunicat de presă 14.03.2017

Comunicat de presă 14.03.2017

Asociația Creștem România Împreună, în parteneriat cu Prefectura Brașov, Prefectura Sibiu, Mitropolia Ardealului și Inspectoratul Școlar Județean Brașov, anunță lansarea oficială a proiectului “Plantează în România”, ediția 2017, printr-o serie de acțiuni ce vor avea loc în data de 01 aprilie, în 4 județe ale țării.
 
Proiectul nostru este o dovadă a unității naționale (ediția de anul trecut demonstrând acest fapt), alături de noi participând ONG-uri, zeci de insituții ale statului, mii de voluntari, sute de donatori, companii, ocoale silvice și peste 250 de școli din județul Brașov, Covasna, București .
 
Pentru ediția 2017, menționăm primăriile implicate în acest an: Primăria București – sector 5, Primăria Iași, Primăria Sibiu, Primăria Mediaș, Primăria Făgăraș, Primăria Victoria. În județul Brașov amintim următoarele primării din mediul rural: Apață, Budila, Cața, Șercaia, iar în județul Sibiu Alțâna, Blăjel, Bîrghiș, Loamnes, Turnu Roșu. Mulțumim Direcției Silvice Ilfov și Direcției Silvice Brașov pentru implicare lor, amintind și sponsorii principali ai acestei ediții, Continental Commerce Import&Export SRL și Silva Periland.
 
Spre deosebire de anul trecut, an în care “Plantează în România” a plantat 160.000 de puieți, anul acesta obiectivul este acela de a planta 200.000 de arbori, încercând să aducem în jurul acțiunilor un număr de 6.500 de voluntari.
 
Spre deosebire de anii precedenți, proiectul “Plantează în România” se orientează pe realizarea de acțiuni în mediul urban sau imediat limitrof, implicând comunitățile în realizarea unor acțiuni ce au ca obiectiv creșterea conștiinței față de mediu pe deoparte, dar mai ales creerea unui cadre în care comunitățile de cetățeni, să se implice pentru realizarea unor obiective benefice acestora. Între activitățile care se vor desfășura în cadrul acțiunilor amintim realizarea de aliniamente stradale, plantare de garduri vii, dar și realizarea de perdele forestiere pe lângă autostrăzi sau centuri stradale. Un subiect aparte îl reprezintă realizarea de plantări pe terenuri degradate, unde cea mai mare acțiune de acest gen înseamnă 50.000 de puieți de salcâmi ce vor fi plantați la Șercaia, pe o suprafață de peste 9 hectare.
O nouă pădure va lua naștere!
 
Vă invităm pe această cale să participați alături de noi toți la cea mai amplă acțiune de înverzire a României, în care se pot implica persoanele de toate vârstele. Încurajăm părinții să iasă la înverzire cu cei mici, așa cum ne dorim ca vârstnicii să vină alături de noi măcar pentru a respira o gură de aer curat în natură.
 
Pe site-ul campaniei www.planteazainromania.ro sunt publicate, în timp real, date referitoare la parteneri, modalități de implicare – voluntariat, dar și legate de donații. De asemenea, ne puteți accesa cu ușurință și pe pagina de Facebook Plantează în România.